Derneğin faaliyet alanları
Dernek amacını geliştirmek için;
1-) Dernek ülkemizdeki cep telefonu ve aksesuarları ile sarf ve teknik malzemelerinin ithalatına yönelik faaliyet gösteren yerli ve yabancı sermayeli gerçek ve tüzel kişilerin, bilim ve iş adamlarının, sanayicilerin dernek içinde bir araya gelmelerini sağlar. Dernek aynı zamanda sektörünün ülke yararına uygun şekilde gelişmesi için organizasyon, dayanışma ve bilgi alışverişini sağlayarak meslek kurallarının oluşmasını teşvik eder.
2-) Üyelerine mesleki yardımda bulanacağı gibi, üyeleri arasında mesleki kuralların tam olarak uygulanabilmesi için çalışmalarda bulunur. cep telefonu ve aksesuarları ile sarf ve teknik malzemeleri sektöründe ürün etiketleme, çevresel standartlar hakkında ve sair konularda üyelerini bilgilendirir.
3-) Dernek üyeleri arasında dayanışmayı gerçekleştirmek üzere sosyal ve sektörel girişimlerde bulunur, sektörel kuruluş ve kurumların aynı amaca yönelik çalışmalarında yardımcı olur, işbirliğinde bulunur.
4-) Cep telefonu ve aksesuarları ile sarf ve teknik malzemelerinin ilgili olarak, çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek,
5-) Zararlı maddeleri içeren ürünlerin ithalinin önüne geçmeye çalışır, ithal edilmemesi veya ithal edilen ürünlerde zararlı madde miktarını en aza indirecek önlemleri almada destek sağlar. Bu konu ile ilgili olarak kamu kurum ve kuruluşları ile koordineli çalışır, yapılan çalışmalara destek olur.
6-) Derneğin amacı ile ilgili ulusal ve uluslararası bilimsel ve mesleki toplantılar düzenler ve toplantılarla ilgili hizmetler sunar, bilimsel araştırma, geliştirme, uygulama, dokümantasyon ve eğitim merkezleri açar ve işletir, inceleme ve araştırmalara ilişkin yayınları basar, bastırır ve satar, müze, sergi, kutlama törenleri ve ses, ışık gösterileri düzenler ve sanatsal faaliyetlerde bulunur.
7-) Derneğin konusu ile ilgili olarak bilimsel ve teknolojik araştırma, geliştirme, uygulama ve eğitim merkezleri açar ve işletir, bunları kısmen veya tamamen finanse eder, bilimsel çalışmaları teşvik etmek amacıyla yazışmalar ve benzeri faaliyetler düzenler, ödül ve burslar verir.
8-) Derneğin konusu ile ilgili yerli ve yabancı üniversite, yüksek okul, bilimsel araştırma kurumları ile birlikte çalışır, onların çalışmalarını teşvik eder, bu kuruluşların çalışmalarından yararlanır ve onların çözümlerini geniş halk kitlelerine duyurur.
9-) Yurt dışında ve uluslararası alanda Türkiye’nin ticari ve sınai kuruluşlarının rekabet gücünü artırıcı uyarıcı ve yol gösterici çalışmalarda bulunur. Mevzuat hükümlerine uyularak izin alınmak koşulu ile ilgili mali ve uluslararası kurum ve benzeri kuruluş ve derneklerle işbirliği yapar, üye olarak temsilci gönderir, tüzüğünde gösterilen amaçları gerçekleştirmek üzere uluslar arası faaliyette bulunabilir ve yurt dışında temsilcilikler açabilir. Dernek, ilgili yetkili makamlara bildirimde bulunmak kaydı ile yabancı ülkelerdeki dernek veya kuruluşların üyelerini Türkiye’ye davet edebilir ya da yabancı dernek veya kuruluşların davetlerine uyarak üyelerini yurtdışına gönderebilir.
10-) Dernek amaç ve çalışma konuları ile ilgili faaliyetlerde gereğinde kamu kuruluşları, kamu idareleri, yerel yönetimler ve diğer kuruluşlarla müşterek çalışmalar yapar ve bu çalışmalara yardımcı olur, dernek amaçlarına uygun hizmet gören genel, özel ve katma bütçeli idarelere, kurum ve kuruluşlara katkıda ve bağışta bulunur. Dernek, cep telefonu ve aksesuarı üretimi ve ithalat sektörünün doğru bir şekilde gelişimi için Gümrük İdareleri, Gümrük Müsteşarlığı, Türk Standartları Enstitüsü, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı gibi ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği yapar.
11-) Derneğin amacını gerçekleştirmek için ortaklıklar, vakıflar ve yardımlaşma sandığı kurar, ortak girişimlerde bulunur, mevcut ve kurulacak kuruluşlara iştirak eder, iştirakleri devir ve ferağ eder, dernek konusu ile ilgili ya da derneğin amacına katkıda bulunacak derneğe bağlı iktisadi işletmeler açar ve işletir.
12-) Kuruluş amaçları aynı olan dernekler ile birlikte federasyon ve üyesi bulundukları federasyonlar ile birlikte konfederasyonlar kurmak üzere üye sıfatı ile bir araya gelebilir.
13-) Derneğin amacına ulaşabilmesi için taşınır ve taşınmazları, menkul ve gayrimenkul kıymetleri, iştirak paylarını, taşıtları, fikri hakları, sınai mülkiyet haklarını iktisap eder, devir ve ferağ eder, kiraya verir, kiralar, ayni ve şahsi her türlü işlem ve tasarruflarda bulunur, her türlü inşaatı yaptırabilir. Her türlü bağış, yardım ve ivazsız kazandırmaları kabul eder.
14-) Derneğin amacı ile ilgili olarak ipotek, rehin, kefalet, garanti ve diğer teminatları alır ve verir.
15-) Derneğin amacının gerçekleşmesi için gereken ve derneğin yönetim kurulunca gerekli görülen diğer iş, işlem, tasarruf ve hizmetleri yapar.
.SIKÇA SORULAN SORULARA GERİ DÖN